Koblihy s majonézou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
4 lžíce moučkového cukru
100 g majonézy
kostka čerstvého droždí
3 žloutky
špetka soli
Na potření:
1 celé vajíčko
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z lžíce mouky, vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme mouku s kváskem, cukrem, majonézou, žloutky a špetkou soli na těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout aspoň hodinu.

  3. Potom z těsta vyválíme plát a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií a necháme ještě tak 30 minut kynout.

  4. Vykynuté koblihy potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct při teplotě 180°C do zlatova nebo pomocí špejle můžeme zkusit, zda se těsto na ni nelepí. Hotové vyndáme a ještě horké pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!