Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 50 g čočky belugy
- 20 g quinoy
- 1 lžíce olivového oleje
- 20 g šalotky
- 70 g hlívy ústřičné
- 1/2 lžičky římského kmínu (nebo ¼ lžičky mletého)
- 50 g cukety
- 4 cl bílého suchého vína
- 10 g parmezánu - nastrouhaného
- pár snítek tymiánu
- sůl
Postup Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut)
Šalotku nakrájejte nadrobno.
Hlívu nakrájejte na menší kousky.
Cuketu nakrájejte na drobné kostičky.
Římský kmín rozdrťte ve hmoždíři.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a šalotku osmažte dozlatova.
Přidejte hlívu, římský kmín, lehce osolte a restujte ji, dokud nebude měkká. Bude to trvat asi 3-5 minut.
Přidejte cuketu, tymián a promíchejte. Opékejte asi 1 minutu a poté podlijte vínem.
Když se víno vyvaří, přidejte scezenou čočku, quinou a parmezán.
Důkladně promíchejte.