Opečené brambory s volským okem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

vařené brambory
3 vejce
olej
sůl
pepř
tatarská omáčka
chléb
sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, které nám zůstaly z předchozích jídel a máme je v lednici, nakrájíme na plátky. Na pánvi s trochou slunečnicového oleje je restujeme a obracíme, až jsou pokud možno ze všech stran zlatavé.

  2. Pak do nich opatrně vyklepneme vejce, aby zůstaly žloutky v celku (pokud se nějaký rozteče, nic se nestane). Posolíme a opepříme a na mírném ohni necháme bílky ztuhnout.

  3. Vhodnou přílohou je tatarská omáčka, chléb. Kdo chce a má rád i kyselá okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!