Strakatý perník s tvarohem a rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1,5 hr. cukru krupice
- 0,5 hr. oleje
- 1 hr. a dle potřeby i více mléka
- 2 celá vejce
- 3 PL rybízové marmelády
- prdopeč nebo prášek do perníku
- 1 KL sody
- kakao
- perníkové koření
- skořice
- citr. kůra
- rum (lze vynechat)
- náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce
- trošku mléka
- 2 vanilkové cukry
- 1 pudinkový prášek (dala jsem citronový)
- 1 žloutek a z bílku sníh
- kuličky rybízu
Postup Strakatý perník s tvarohem a rybízem
Postup přípravy receptu
-
V míse promíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce, olej, marmeládu, rum a mlékem zadělejte lité těsto. Nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
Na náplň tvaroh vymíchejte s mlékem, cukrem, pudinkovým práškem, přidejte žloutek a z bílku vyšlehaný sníh.
Lžící naneste tvarohovou náplň a posypte rybízem nebo jiným drobným ovocem a dejte do vyhřáté (180°C) cca na 25-30 minut péct.
Po vychladnutí jen mírně pocukrujte a můžete podávat. Díky sněhu bude tvaroh i po upečení krásně nadýchaný.