Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
150 g cukru krupice
80 ml oleje
130 ml vlažné vody nebo mléka
1 lžíce kakaa, dle barvy
30 g kokosu
240 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
Pudink:
500 ml mléka
1 kokosový pudink
3 lžíce kokosu
2 lžíce cukru krupice, dle chuti
Dále:
kokosová drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu (mléko), olej a promícháme, přisypeme kakao, kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky nebo dortové formy, o průměru cca 32 cm.

  2. Na těsto nalijeme uvařený (nemusíme nechávat zchladnout) kokosový pudink, který jsme připravili těsně před výrobou těsta a drobenky.

  3. Drobenku připravíme klasicky, jak jsme zvyklí, jenom část mouky (zhruba polovinu) nahradíme kokosem. Potřebovat jí budeme jeden vrchovatý hrnek, o objemu 250 ml.

  4. Pečeme v předehřáté troubě nebo remosce cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí.

  5. Krájíme po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!