Rizoto z pečeného masa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 40 dkg vepřového plecka (nebo kuřecího masa, pečeného nebo zbylého od oběda)
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- 2 lžíce mraženého hrášku
- 2 lžíce mražené kukuřice
- 1 cibuli
- 1 čerstvou papriku
- sůl
- pepř
- petrželka
- strouhaný sýr na posypání
Postup Rizoto z pečeného masa
Postup přípravy receptu
-
Přímo do pekáčku s výpečkem přidám nakrájenou cibuli, rýži, sůl a vodu. Peču v troubě pod pokličkou. Když je rýže skoro měkká, přidám zeleninu, nakrájené maso a dopeču do měkka.
Dochutím pepřem a na talíři sypu sýrem. Tím, že se to peče v tom výpečku, je rýže dobře ochucená a je to rychlovka.