Vepřová játra s rybízovou omáčkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

150 g vepřová játra
10-20 g másla
mořská sůl
pepř
40 g rybízové marmelády
50 ml jablečného džusu
1 lžička francouzské hořčice
Na přílohu:
2 kusy brambor
2 kusy kyselých okurek
5 ředkviček
lžička octu
pár kapek olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na silnější 2 cm proužky, osušíme je a zprudka restujeme z obou stran na másle. Játra vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě na 170 stupňů je ještě 4 minuty dopečeme. Nechala jsem o poznání déle a jednou obrátila. Vyjmeme je z trouby, opepříme, osolíme mořskou solí, přikryjeme a necháme v teple.

  2. Mezitím si dáme do kastrůlku 40 g rybízové marmelády a 50 ml jablečného džusu. Vaříme do polovičního množství, promícháváme. Dochutíme 1 lžičkou francouzské hořčice, osolíme, opepříme. Na závěr přidáme malinký kousek másla a promícháme.

  3. Podáváme s bramborovým salátem podle vlastního výběru a chuti.. U mne to byly brambory uvařené ve slupce, několik ředkviček, 2 okurky, lžička octu, sůl, pepř a pár kapek olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!