Vepřová játra s rybízovou omáčkou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 150 g vepřová játra
- 10-20 g másla
- mořská sůl
- pepř
- 40 g rybízové marmelády
- 50 ml jablečného džusu
- 1 lžička francouzské hořčice
- Na přílohu:
- 2 kusy brambor
- 2 kusy kyselých okurek
- 5 ředkviček
- lžička octu
- pár kapek olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Vepřová játra s rybízovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na silnější 2 cm proužky, osušíme je a zprudka restujeme z obou stran na másle. Játra vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě na 170 stupňů je ještě 4 minuty dopečeme. Nechala jsem o poznání déle a jednou obrátila. Vyjmeme je z trouby, opepříme, osolíme mořskou solí, přikryjeme a necháme v teple.
Mezitím si dáme do kastrůlku 40 g rybízové marmelády a 50 ml jablečného džusu. Vaříme do polovičního množství, promícháváme. Dochutíme 1 lžičkou francouzské hořčice, osolíme, opepříme. Na závěr přidáme malinký kousek másla a promícháme.
Podáváme s bramborovým salátem podle vlastního výběru a chuti.. U mne to byly brambory uvařené ve slupce, několik ředkviček, 2 okurky, lžička octu, sůl, pepř a pár kapek olivového oleje.