Rychlé gnocchi s kapustou a parmazánem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g hotových chlazených gnocchi (ještě lepší jsou noky dělané doma, ale to už potom nejsou rychlé...:-))
1 PL oleje nebo sádla
1 větší cibule
150 g klobásy chorizo
1 PL hladké mouky
1 středně velká kapusta
sůl
pepř
3-4 stroužky česneku
cca 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
hoblinky parmazánu k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, obereme starší listy a zbylou, pevnou hlávku nakrájíme na asi 2 cm široké nudle.

  2. V kastrolu rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu - tu krájíme na půlkolečka - a osmahneme, až klobása pustí tuk a barvu. Zasypeme moukou a chvíli zarestujeme.

  3. Přihodíme pokrájenou kapustu, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Za občasného míchání necháme bez pokličky asi 5-8 minut dusit. Hlídáme, aby kapusta neztratila svěží barvu a příliš nezměkla.

  4. Vsypeme noky (rovnou ze sáčku, bez předešlého vaření), promícháme, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný nebo jemně posekaný česnek. Společně ještě asi 5 minut na mírném ohni prohřejeme. Na talíři sypeme hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!