Rychlé gnocchi s kapustou a parmazánem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g hotových chlazených gnocchi (ještě lepší jsou noky dělané doma, ale to už potom nejsou rychlé...:-))
- 1 PL oleje nebo sádla
- 1 větší cibule
- 150 g klobásy chorizo
- 1 PL hladké mouky
- 1 středně velká kapusta
- sůl
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- cca 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
- hoblinky parmazánu k podávání
Postup Rychlé gnocchi s kapustou a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu očistíme, obereme starší listy a zbylou, pevnou hlávku nakrájíme na asi 2 cm široké nudle.
V kastrolu rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu - tu krájíme na půlkolečka - a osmahneme, až klobása pustí tuk a barvu. Zasypeme moukou a chvíli zarestujeme.
Přihodíme pokrájenou kapustu, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Za občasného míchání necháme bez pokličky asi 5-8 minut dusit. Hlídáme, aby kapusta neztratila svěží barvu a příliš nezměkla.
Vsypeme noky (rovnou ze sáčku, bez předešlého vaření), promícháme, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný nebo jemně posekaný česnek. Společně ještě asi 5 minut na mírném ohni prohřejeme. Na talíři sypeme hoblinkami parmazánu.