Ryba na medu

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
1 citron
2 bílky
1 lžíce škrobové moučky
olej
2 lžíce tekutého medu
250 ml bílého vína
kousek celé skořice
2 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé nakrájíme na menší porce, jemně osolíme a pokapeme šťávou z poloviny citronu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme škrobovou moučku a vymícháme hladké těstíčko.

  2. V těstíčku namáčíme kousky ryby a ve větším množství rozehřátého oleje z obou stran smažíme. Usmažené porce vyjmeme a položíme na vrstvu papírových ubrousků.

  3. Med, víno, kousek skořice a šťávu z jednoho pomeranče krátce povaříme, vložíme smažené filé a bez míchání krátce povaříme.

  4. Můžeme posypat nastrouhanou pomerančovou kůrou a nakonec obložíme plátky nebo kolečky pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!