Ryba na medu
Recepty, RybySuroviny
- 600 g rybího filé
- sůl
- 1 citron
- 2 bílky
- 1 lžíce škrobové moučky
- olej
- 2 lžíce tekutého medu
- 250 ml bílého vína
- kousek celé skořice
- 2 pomeranče
Postup Ryba na medu
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé nakrájíme na menší porce, jemně osolíme a pokapeme šťávou z poloviny citronu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme škrobovou moučku a vymícháme hladké těstíčko.
V těstíčku namáčíme kousky ryby a ve větším množství rozehřátého oleje z obou stran smažíme. Usmažené porce vyjmeme a položíme na vrstvu papírových ubrousků.
Med, víno, kousek skořice a šťávu z jednoho pomeranče krátce povaříme, vložíme smažené filé a bez míchání krátce povaříme.
Můžeme posypat nastrouhanou pomerančovou kůrou a nakonec obložíme plátky nebo kolečky pomeranče.