Cizrnová polévka s mrkví a celerem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 větší mrkev
čtvrtka celeru
100 g cizrny
zelená nať (petrželka, pažitka, celerová, cibulová… co máte zrovna doma)
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvě mleté chilli
garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu uvaříme do měkka a slijeme. Vývar z cizrny uchováme.

  2. Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.

  3. V hrnci zahřejeme olej a krátce na něm orestujeme cibuli s česnekem, až se rozvoní. Přidáme mrkev s celerem a zalijeme vývarem z cizrny. Osolíme, okořeníme pepřem a chilli a společně vaříme.

  4. Když je zelenina měkká, přidáme cizrnu a rozmixujeme do hladka. Přidáme špetku garam masaly a případně dochutíme ostatním kořením.

  5. Servírujeme posypané nasekanou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!