Cizrnová polévka s mrkví a celerem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- čtvrtka celeru
- 100 g cizrny
- zelená nať (petrželka, pažitka, celerová, cibulová… co máte zrovna doma)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvě mleté chilli
- garam masala
Postup Cizrnová polévka s mrkví a celerem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu uvaříme do měkka a slijeme. Vývar z cizrny uchováme.
Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.
V hrnci zahřejeme olej a krátce na něm orestujeme cibuli s česnekem, až se rozvoní. Přidáme mrkev s celerem a zalijeme vývarem z cizrny. Osolíme, okořeníme pepřem a chilli a společně vaříme.
Když je zelenina měkká, přidáme cizrnu a rozmixujeme do hladka. Přidáme špetku garam masaly a případně dochutíme ostatním kořením.
Servírujeme posypané nasekanou natí.