Cizrnová polévka s ovesnou smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 40 g hladké mouky
- 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 1,5 l vody
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 g předvařené cizrny (nebo zavařené)
- 100 g barevných předvařených fazolí
- 4 lžíce bulguru (nebo kuskusu)
- 150 ml ovesné smetany
- sušená nať z celeru (nebo jiné bylinky)
- sůl
Postup Cizrnová polévka s ovesnou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.
Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme cca 15 minut povařit.
Přisypeme bulgur a vaříme pod pokličkou dalších 10 minut, poté přilijeme smetanu.
Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a přidáme nať z celeru. Polévku podáváme posypanou čerstvou pažitkou (nebo jinými bylinkami).