Cizrnová polévka s ovesnou smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 lžíce olivového oleje
40 g hladké mouky
1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1,5 l vody
1 lžička mletého kmínu
400 g předvařené cizrny (nebo zavařené)
100 g barevných předvařených fazolí
4 lžíce bulguru (nebo kuskusu)
150 ml ovesné smetany
sušená nať z celeru (nebo jiné bylinky)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.

  2. Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme cca 15 minut povařit.

  3. Přisypeme bulgur a vaříme pod pokličkou dalších 10 minut, poté přilijeme smetanu.

  4. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a přidáme nať z celeru. Polévku podáváme posypanou čerstvou pažitkou (nebo jinými bylinkami).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!