Svatomartinská husa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husa (4-5 kg s droby)
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Husu rozporcujeme na stehna, prsa, ramínka, opatrně odkrojíme kůži z krku a naplníme ji husím žaludkem, srdcem a játry. Všechny porce velmi vydatně potřeme solí jak z vnějšku, tak i zevnitř, vydatně také posypeme celým kmínem a podlijeme 2 dl vody. Husu pečeme zakrytou v pekáči v troubě nekonečných 8 hodin na nejnižší množnou teplotu – pečeno v plynové troubě. Neotvíráme, nenakukujeme, a jen vnímáme tu neskutečnou vůni.

  2. Na závěr odstraníme víko pekáče a necháme lehce opéct bez přikrytí asi 15 minut. Nejlepší přílohou je zelí červené i bílé a podávané s knedlíkem dle chuti (bramborový, houskový, karlovarský).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!