Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kachních jater
- mléko na naložení
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 60 g strouhaného sýru
- 2-3 lžíce hladké mouky
- lžička uzené papriky
- chilli podle chuti
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
Postup Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Zalijeme studeným mlékem a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Uležená játra vytáhneme a osušíme.
Z vejce, mouky a dalších přísad zamícháme lehce pikantní těstíčko. Osušená játra obalíme v hladké mouce a v těstíčku. Smažíme pozvolna z obou stran do zlaté barvy.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Můžeme podávat se zeleninou, chlebem nebo bramborovou přílohou.