Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kachních jater
mléko na naložení
1 vejce
100 ml mléka
2-3 stroužky utřeného česneku
60 g strouhaného sýru
2-3 lžíce hladké mouky
lžička uzené papriky
chilli podle chuti
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Zalijeme studeným mlékem a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Uležená játra vytáhneme a osušíme.

  2. Z vejce, mouky a dalších přísad zamícháme lehce pikantní těstíčko. Osušená játra obalíme v hladké mouce a v těstíčku. Smažíme pozvolna z obou stran do zlaté barvy.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Můžeme podávat se zeleninou, chlebem nebo bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!