Vepřové kotlety s jablky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety (nebo krkovice)
- olej na smažení
- 4 ks jablek
- kečup
- worcesterová omáčka
- sůl
- pepř
- 2 dl vody
- citrónová šťáva (pár kapek)
Postup Vepřové kotlety s jablky
Postup přípravy receptu
-
Naklepané, osolené a opepřené kotlety zprudka opečeme.
Poté vyjmeme a k výpeku přidáme na kolečka nakrájená jablka, které jsme předtím oloupali a zbavili jadřinců.
Přilijeme vodu, přidáme kečup, worčestr a dle chuti ještě dosolíme, ale není to nutné. Směs necháme cca 2 minuty vařit a přidáme citrónovou šťávu.
Touto směsí pak přelijeme kotlety a podáváme s bramborem. Může být i kuřecí maso, nebo máslové řízky.