Vepřové kotlety s jablky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety (nebo krkovice)
olej na smažení
4 ks jablek
kečup
worcesterová omáčka
sůl
pepř
2 dl vody
citrónová šťáva (pár kapek)

Postup přípravy receptu

  1. Naklepané, osolené a opepřené kotlety zprudka opečeme.

  2. Poté vyjmeme a k výpeku přidáme na kolečka nakrájená jablka, které jsme předtím oloupali a zbavili jadřinců.

  3. Přilijeme vodu, přidáme kečup, worčestr a dle chuti ještě dosolíme, ale není to nutné. Směs necháme cca 2 minuty vařit a přidáme citrónovou šťávu.

  4. Touto směsí pak přelijeme kotlety a podáváme s bramborem. Může být i kuřecí maso, nebo máslové řízky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!