Kuřecí v zelné omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 stehenní kuřecí řízky
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 2 cibule
- 1 velký rajčatový protlak
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 sladké smetany na vaření
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- olej
- sůl
Postup Kuřecí v zelné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky.
V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne.
Pak přidáme rajčatový protlak, koření, osolíme, podlijeme asi 2dcl vody nebo vývaru a dusíme 10 minut.
Poté vložíme osolené maso a přiklopené dáme do trouby na 200°C.
Dusíme 30 minut, občas podlijeme podle potřeby vodou.
Maso vyjmeme a do směsi vmícháme smetany, do kterých jsme přidali pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazily.
Necháme asi 5 minut ještě pomalu provařit a vrátíme zpět maso.
Podáváme s brambory.