Kuřecí v zelné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 stehenní kuřecí řízky
1 malá hlávka bílého zelí
2 cibule
1 velký rajčatový protlak
1 zakysaná smetana
1/2 sladké smetany na vaření
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky.

  2. V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne.

  3. Pak přidáme rajčatový protlak, koření, osolíme, podlijeme asi 2dcl vody nebo vývaru a dusíme 10 minut.

  4. Poté vložíme osolené maso a přiklopené dáme do trouby na 200°C.

  5. Dusíme 30 minut, občas podlijeme podle potřeby vodou.

  6. Maso vyjmeme a do směsi vmícháme smetany, do kterých jsme přidali pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazily.

  7. Necháme asi 5 minut ještě pomalu provařit a vrátíme zpět maso.

  8. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!