Koleno vepřové, vařené a pečené

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
3 l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
marináda:
2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sojové omáčky
5 česneků + 2 cibule na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.

  2. Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!