Lehký tuňákový salát s ředkvičkami

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g vařených těstovin al dente
2 vejce vařená natvrdo najemno nasekaná
svazek ředkviček nakrájených nadrobno
1/2 cibule nakrájená na tenké plátky
1 konzerva tuňáka v oleji kousky
300 g kysané smetany
100 g strouhaného sýra
petrželka
sůl
bílý pepř
1 kávová lžička ostré hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kysanou smetanu opepříme, osolíme (raději méně, tuňák je slaný dost), přidáme hořčici.

  2. Doplníme zeleninou a vejci, sýrem, tuňákem, ze kterého jsme slili olej, vše smícháme a ozdobíme.

  3. Těstoviny lze podávat zvlášť, nebo zamíchané do salátu, ale nemusíme je použít vůbec a podávat salát jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!