Lehký tuňákový salát s ředkvičkami
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g vařených těstovin al dente
- 2 vejce vařená natvrdo najemno nasekaná
- svazek ředkviček nakrájených nadrobno
- 1/2 cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 konzerva tuňáka v oleji kousky
- 300 g kysané smetany
- 100 g strouhaného sýra
- petrželka
- sůl
- bílý pepř
- 1 kávová lžička ostré hořčice
Postup Lehký tuňákový salát s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Kysanou smetanu opepříme, osolíme (raději méně, tuňák je slaný dost), přidáme hořčici.
Doplníme zeleninou a vejci, sýrem, tuňákem, ze kterého jsme slili olej, vše smícháme a ozdobíme.
Těstoviny lze podávat zvlášť, nebo zamíchané do salátu, ale nemusíme je použít vůbec a podávat salát jen s pečivem.