Koleno sous vide z udírny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 syrové vepřové koleno
Marináda:
olej horký, lépe se vstřebají chutě koření
sladká paprika
drcený pepř
pikantní kečup
drcený česnek
koření na krkovičku s česnekem
trochu sójové omáčky
bobkový list
nové koření rozdrtit na hrubo

Postup přípravy receptu

  1. Koleno sous vide prohnané udírnou. Koleno vykostím, dám do vakuovací folie, potom zaliji marinádou a dám do mrazáku, dokud marináda neztuhne. Zavakuuji a dám vařit deset hodin na 80 stupňů. Nechám vychladnout, uložím do lednice. Podle potřeby vyndám, koleno ovážu provázkem a šup do udírny, vyhřáté na 80 stupňů, na dvě hodinky. Je to lahoda, lepší koleno jsem nejedl. Marináda, jakou kdo má rád Já dělám ze surovin výše uvedených. K tomu křen, dobrý chleba a štěstí je na světě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!