Chilli tagliatelle s kuřecím masem, v omáčce z kokosového mléka se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- 1 velká šalotka
- 1 mrkev
- ½ brokolice
- 1 hrst hrášku
- 1 plechovka krájených žampiónů
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- ol.olej
- sůl
- bílý pepř
- pár kuliček červeného pepře
- 1 kuřecí gelový bujón Knorr
- Dále:
- 250 g Chilli tagliatelle
- 3 cherry rajčátka a kousek petrželky na ozdobu
Postup Chilli tagliatelle s kuřecím masem, v omáčce z kokosového mléka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a šalotku nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké hranolky, brokolici rozebereme na růžičky, česnek utřeme a maso nakrájíme na malé plátečky, nebo větší nudličky.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale, scedíme, (½ dl vody dáme bokem), pokapeme ol.olejem, protřepeme a uchováme v teple.
Rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě do poloměkka. Trvá to jen cca 3-4 min.
Na pánvi s olejem osmažíme cibuli se šalotkou do sklovita, přidáme maso a zprudka opečeme se všech stran. Přidáme česnek, mrkev, žampióny, osolíme, opepříme, přidáme vodu z těstovin s rozpuštěným bujónem a chvíli ještě dusíme.
Nakonec přidáme plechovku kokosového mléka, brokolici, hrášek a necháme již jen krátce omáčku zredukovat.
Servírujeme s těstovinami, zdobené cherry rajčátky, petrželkou a kuličkami červeného pepře.