Kuřecí kousky s bazalkou a tymiánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa nebo 1 vykostěné kuře
1 cibule
1/2 pórku
3 stroužky česneku
1 rajče
sůl
pepř
2 lžíce kečupu
3 lžíce tatarky
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1-2 lžičky sušené bazalky
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej /asi 3 pol. lž./ a maso na něm zprudka opečeme, necháme vydusit vodu, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na tenké plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené rajče.

  3. Až cibule s pórkem a česnekem zesklovatí, přidáme k masu kečup, tatarku a hořčici, směs osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky a restujeme dokud maso nebude měkké, včas odstavíme z ohně, aby se maso dlouhou tepelnou úpravou příliš nevysušilo.

  4. Podáváme buď s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!