Kuřecí kousky s bazalkou a tymiánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa nebo 1 vykostěné kuře
- 1 cibule
- 1/2 pórku
- 3 stroužky česneku
- 1 rajče
- sůl
- pepř
- 2 lžíce kečupu
- 3 lžíce tatarky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1-2 lžičky sušené bazalky
- olej na pánev
Postup Kuřecí kousky s bazalkou a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
V pánvi rozehřejeme olej /asi 3 pol. lž./ a maso na něm zprudka opečeme, necháme vydusit vodu, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na tenké plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájené rajče.
Až cibule s pórkem a česnekem zesklovatí, přidáme k masu kečup, tatarku a hořčici, směs osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky a restujeme dokud maso nebude měkké, včas odstavíme z ohně, aby se maso dlouhou tepelnou úpravou příliš nevysušilo.
Podáváme buď s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.