Hlíva jako ovar
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- Na 1 l vody:
- 2 stroužky česneku
- 5-6 kuliček celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1/2-1 lžička soli
- ---
- hořčice
- křen
- jarní cibulka (nemusí být)
Postup Hlíva jako ovar
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.
Do vařící vody dáme hlívu a vaříme 6-8 minut podle velikosti. Hlívu vytáhneme a necháme na ubrousku dobře okapat a osušíme ji.
Teď už můžeme podávat společně s hořčicí, křenem, cibulí a poprášenou čerstvě mletým pepřem. K tomu jen dobrý čerstvý chleba.