Koblihy s polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g droždí
100 g krupicového cukru
250 ml mléka
2 vejce
80 g másla
šťáva z 1/2 citrónu
sůl
Poleva:
180 g moučkového cukru
4 lžíce vody
1 lžička tuku
cukrářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, zbytek cukru, špetku soli, citronovou šťávou, vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vše na těsto, které necháme kynout na teplém místě.

  3. Z vykynutého těsta tvoříme tvořítkem na donuty koblihy, které smažíme v rozpáleném oleji.

  4. Vrch koblih dozdobíme barevnou polevou dle své vlastní fantazie.

  5. Poleva: moučkový cukr prosejeme do misky. Tuk nebo máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Do prosetého cukru za stálého šlehání přiléváme tuk a vroucí vodu. Bílou polevu třeme, dokud není hladká a jemná. Nakonec vmícháme potravinářské barvivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!