Medové kornoutky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 PL mléka
150 g medu
2 žloutky
trošku jedlé sody
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
100 g pražených lískových oříšků (můžou být i vlašské)
90 g cukru krupice
1 vaniklový cukr
250 g másla (82% tuku)
Dohotovení:
čkoládová poleva
sekané oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom velmi tence vyválíme (víc podsypáváme) a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme při 160°C. Pečeme po pár kouscích, cca 6-8 ks. Po vyjmutí z trouby musíme co nejrychleji každé kolečko stočit kolem kužílku, abychom vytvořili kornoutek. Upečené těsto velmi rychle tvrdne.

  2. Okraje kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a sekaných oříšků. Poté plníme krémem.

  3. Na krém svaříme smetanu, oříšky a oba cukry. Necháme vychladnout. Máslo rozšleháme a postupně zašleháme oříškovou směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!