Medové kornoutky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 PL mléka
- 150 g medu
- 2 žloutky
- trošku jedlé sody
- Krém:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g pražených lískových oříšků (můžou být i vlašské)
- 90 g cukru krupice
- 1 vaniklový cukr
- 250 g másla (82% tuku)
- Dohotovení:
- čkoládová poleva
- sekané oříšky
Postup Medové kornoutky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom velmi tence vyválíme (víc podsypáváme) a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme při 160°C. Pečeme po pár kouscích, cca 6-8 ks. Po vyjmutí z trouby musíme co nejrychleji každé kolečko stočit kolem kužílku, abychom vytvořili kornoutek. Upečené těsto velmi rychle tvrdne.
Okraje kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a sekaných oříšků. Poté plníme krémem.
Na krém svaříme smetanu, oříšky a oba cukry. Necháme vychladnout. Máslo rozšleháme a postupně zašleháme oříškovou směs.