Dortový korpus bezlepkový (piškot)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 4 vejce (každé po cca 60 g)
- 80 g cukru
- 120 g Schar Mix it universal (nebo 100 g mouky a 20 g kakaa)
- 40 ml mléka
- 20 g rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžička (5 g) kypřícího prášku
- vanilková pasta dle chuti
Postup Dortový korpus bezlepkový (piškot)
Postup přípravy receptu
-
V menší mističce smícháme žloutky, olej, mléko a vanilku.
Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Mixuji na střední rychlost cca 3-4 min. Jakmile máme sníh krásně pevný, odložíme mixér, vezmeme metličku a vmícháme opatrně žloutkovou směs.
Nyní už jen opatrně přidáme prosátou mouku s prdopečem, přidávám postupně, nikoliv vše najednou. Těsto musí zůstat hezky nadýchané.
Dáme do formy, dno máme vyložené pečícím papírem a pečeme 45 min při 160°C. Upečený korpus necháme vychladnout a teprve potom vyndáme z formy.