Dortový korpus piškotový na tři způsoby

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
210 g krupicového cukru
240 g hladké mouky
citronová kůra
3 lžíce horké vody
Možnosti:
oříškový - 50 g mletých ořechů
kávový - lžičku mleté kávy
čokoládový - 40 g kakaa, ale mouky jen 200 g

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky dáme do mísy od robota, přidáme krupicový cukr, horkou vodu a šleháme tak dlouho, až vznikne světlá hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 sněhu přidáme do našlehané hmoty. Přisypeme ořechy, citronovou kůru a prošleháme. Pomalu zašleháme mouku. Naposledy zlehka vmícháme sníh.

  2. Formu vymažeme tukem, na dno dáme vystřižený kruh pečícího papíru, který opatrně potřeme olejem a formu vysypeme polohrubou moukou. Formu naplníme těstem a dáme do studené trouby na první drážku na 165 °C na 55 minut péct dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!