Dortový korpus (piškot) z hrubé mouky
Recepty, DortySuroviny
- Na 1 větší vajíčko dáme:
- 5O g pískového cukru (může být i třtinový) včetně vanilkového
- 40 g hrubé mouky
- 1 lžíci horké vody (nebo silné kávy)
- citrónovou kůru
Postup Dortový korpus (piškot) z hrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
1. Rychlá příprava těsta: Bílky ušleháme elektrickým šlehačem s cukrem do tuha, zašleháme žloutky a vodu (kávu). Lehce vmícháme mouku. Dáme do formy a upečeme.
2. Pečlivější příprava těsta: Ušleháme zvlášť žloutky s polovinou cukru a do směsi zašleháme horkou vodu (kávu). Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně ručně smícháme a opatrně zamícháme přesátou mouku. Dáme do formy a upečeme.
Piškot s ořechovou příchutí: K hmotě ze 4 až 5 vajec můžeme přidat hrst namletých ořechů.
Ořechový piškot: Část mouky nahradíme namletými ořechy (část jemně, část nahrubo) v objemovém poměru 2 díly ořechů za 1 díl mouky.