Super recept na pizzu

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička sušeného droždí
1 lžíce olivového oleje
Omáčka:
rajčata z konzervy celých loupaných rajčat (případně rajčatové pyré, nikoliv protlak!)
lžička oregána
špetka cukru
2 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Prosejte mouku, přidejte droždí, přilijte 200 ml teplé vody, olej a špetku soli. Zamíchejte, vyndejte na vál a chvíli hněťte.

  2. Když máte hladké těsto, rozdělte na dvě poloviny a můžete je chvíli nechat kynout, ale není to nutné.

  3. Pak válečkem rozválejte na korpus pizzy, udělejte ho tenký. Bude se vám dobře pracovat, pokud toto provedete rovnou na mírně poolejovaném pečícím papíru.¨

  4. Omáčku připravíte jednoduše. Všechny suroviny dohromady rozmixujte.

  5. Těsto potřete omáčkou a přidejte suroviny, které máte rádi. My máme nejraději pizzu s pecorinem, ančovičkami, feferonkami a oregánem.

  6. Na pečení je nutné vyhřát troubu na maximum a pizzu péct co nejvýše v troubě. Osobně nepoužívám plech, přendám ji i s papírem na mřížku.

  7. Pečení trvá asi 10 minut.

  8. Tento recept jsem objevila v magazínu Albert a osvědčil se. Je opravdu výborný. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!