Tuňákový koláč s krevetovou omáčkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 vajec, 500g tuňáka bez nálevu (lepší jsou kousky než drť), 5 lžic hladké mouky 250 ml šlehačky, sůl, pepř, 2 kysané smetany, 1 - 2 lžičky rajčatového protlaku, podle chuti malé krevetky (tepelně upravené), tuk a mouku na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, sůl, pepř, mouku a šlehačku vymícháme a přidáme tuňáka a nakonec sníh z bílků.

  2. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, biskupský chlebíček...) a upečeme - cca 175°C 35 - 40 minut.

  3. Omáčku připravíme smícháním kysané smetany, rajčatového protlaku a krevetek Prohřejeme a dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!