Tuňákový salát se salsa rosada
Recepty, SalátySuroviny
- 160 g plechovka tuňáku
- půl malé bílé cibule
- 80 g zeleného hrášku sterilovaného
- 80 g kukuřice sterilované
- 80 g mrkve
- 2 vejce
- 3-4 cherry rajčátka
- 1 feferonka nebo chilli
- 2-lžíce salsa rosada = americký dresink
- 1 nať petrželky
- římský salát k podávání nebo mix salátů
- špetka soli
- pepř na dochucení
- dresink Salsa rosada je v poměru 2:1
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kvalitního kečupu
- ¼ lžičky citronové šťávy
- sůl dle chuti
- čerstvý mletý pepř
- 1-2 stříknutí chilli oleje
Postup Tuňákový salát se salsa rosada
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme tuňáka, nakrájenou cibuli, scezený hrášek a kukuřici. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a 3 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou. Okapanou přidáme do mísy.
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupané nakrájíme na kostičky. Omytá rajčátka přepůlíme, vyndáme semínka a dužinu nasekáme nadrobno. Nasekáme chilli nebo feferonku a petrželku, kousek necháme na ozdobu a spolu s dresinkem dáme do mísy. Podle chuti osolíme, zastříkneme chilli olejem a přidáme čerstvě mletý pepř. Smícháme opatrně všechny ingredience.
Podáváme s tmavým pečivem, položené na listech salátu omytých a osušených (v odstředivce nebo papírovou utěrkou). Listy salátu položíme na velký talíř nebo rovnou na jednotlivé talíře, přidáme tuňákový salát, ozdobíme petrželkou a podáváme. Salát je výborný ihned podávaný například v polovině avokáda (bez pecky a slupky, pokapané citronem).