Tuňákový salát se salsa rosada

Recepty, Saláty

Suroviny

160 g plechovka tuňáku
půl malé bílé cibule
80 g zeleného hrášku sterilovaného
80 g kukuřice sterilované
80 g mrkve
2 vejce
3-4 cherry rajčátka
1 feferonka nebo chilli
2-lžíce salsa rosada = americký dresink
1 nať petrželky
římský salát k podávání nebo mix salátů
špetka soli
pepř na dochucení
dresink Salsa rosada je v poměru 2:1
2 lžíce majonézy
1 lžíce kvalitního kečupu
¼ lžičky citronové šťávy
sůl dle chuti
čerstvý mletý pepř
1-2 stříknutí chilli oleje

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme tuňáka, nakrájenou cibuli, scezený hrášek a kukuřici. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a 3 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou. Okapanou přidáme do mísy.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupané nakrájíme na kostičky. Omytá rajčátka přepůlíme, vyndáme semínka a dužinu nasekáme nadrobno. Nasekáme chilli nebo feferonku a petrželku, kousek necháme na ozdobu a spolu s dresinkem dáme do mísy. Podle chuti osolíme, zastříkneme chilli olejem a přidáme čerstvě mletý pepř. Smícháme opatrně všechny ingredience.

  3. Podáváme s tmavým pečivem, položené na listech salátu omytých a osušených (v odstředivce nebo papírovou utěrkou). Listy salátu položíme na velký talíř nebo rovnou na jednotlivé talíře, přidáme tuňákový salát, ozdobíme petrželkou a podáváme. Salát je výborný ihned podávaný například v polovině avokáda (bez pecky a slupky, pokapané citronem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!