Špenátová očka na špejli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa,
- 4 plátky eidamu,
- 4 plátky šunky nebo slaniny,
- špenátové listy (čerstvé nebo mražené),
- grilovací koření,
- olej na smažení,
- špejle.
Postup Špenátová očka na špejli
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet.
Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu.
Plátek zarolujeme do závitku a krájíme asi 1 cm široká kolečka. Špenát uprostřed kolečka by měl tvořit dojem očka.
Jednotlivá očka napichujeme na špejli. Na jednu špejli jsem napichovala 4-5 oček (viz foto).
Poté usmažíme špízy na oleji. Hotové očka se podávají s bramborami nebo s rýží.