Pizza kari a zeleninová s tofu

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 balení listového těsta
smetana na vaření
rajčata
kuřecí maso dle chuti
cibuli
zelenina mražená
tofu ochucené
kari
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme 2 náplně: Kari a zeleninovou.

  2. Kari náplň: Osmahneme si kuřecí maso na pánvi, ochutíme ho solí a kari, necháme zatáhnout a následně přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a chvíli opékáme, když cibule zvadne, zalijeme ho smetanou na vaření, možno i naředit trochou mléka a pak necháme redukovat, aby směs zahoustla, když je cibule měkká a maso taky, stáhneme a odložíme stranou.

  3. Zeleninová náplň: Osmahneme nejprve kuřecí maso, ochutíme solí a česnekem a necháme zatáhnout, pak přidáme mraženou zeleninu (já mám nejraději trochu hrášku a trochu kukuřice-kupuji zmrazenou jednodruhovou zeleninu, tady jsem dala od každého větší hrst) a necháme opékat, pak přidáme na kostičky nakrájená 2-3 rajčata dle velikosti, ochutíme dle chuti solí, pepřem, ještě česnekema a povaříme, nesmí se vypařit všechna voda, ale rajčata by měla být poloměkká.

  4. Vyválíme si placku z listového těsta, dáme na plech na pečící papír a poklademe jednou z výše uvedených náplní, na tu zeleninovou ještě nakonec nasypeme vidličkou rozmačkané tofu a jako podklad pod ní můžeme natřít trochu kečupu, pečeme dle návodu na listovém těstě, já měla chlazené, takže na 200°C asi 15 minut, možná 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!