Špenátová roláda z časopisu Vlasta

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
1 mražený špenát
3 žloutky a ze 3 bílků sníh
3-4 lžíce hrubé mouky
sůl
Náplň:
250 g tvarohu
100 g strouhané Nivy
100 g krémové smetany (dávám zakysanku)
utřený česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.

  2. Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.

  3. Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!