Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 1 mražený špenát
- 3 žloutky a ze 3 bílků sníh
- 3-4 lžíce hrubé mouky
- sůl
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 100 g strouhané Nivy
- 100 g krémové smetany (dávám zakysanku)
- utřený česnek
- sůl
Postup Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Postup přípravy receptu
-
Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.
Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.
Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.