Jemná polévka se salátem a fazolkami

Recepty, Polévky

Suroviny

3 brambory
3 hrsti zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
1 celá hlávka salátu (stačí i půl hlávky)
1 cibule
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
2 lžíce hladké mouky
100-150 ml zakysané smetany
libeček
pažitka
kousek másla nebo olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme jen chvilku nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, dáme mouku, uděláme jíšku a naředíme zeleninovým vývarem tolik, kolik chceme polévky a vaříme.

  2. Přidáme nakrájené brambory na kostičky, fazolky, libeček, osolíme a vaříme téměř do změknutí.

  3. Když brambory začínají měknout přihodíme salát, buď nakrájený, nebo natrhaný na menší kousky, dovaříme a pak už jen přidáme rozmíchanou kysanou smetanu a necháme už jenom přejít varem a dáme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!