Jemná polévka se salátem a fazolkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 brambory
- 3 hrsti zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- 1 celá hlávka salátu (stačí i půl hlávky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- 2 lžíce hladké mouky
- 100-150 ml zakysané smetany
- libeček
- pažitka
- kousek másla nebo olej
- sůl
Postup Jemná polévka se salátem a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmažíme jen chvilku nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, dáme mouku, uděláme jíšku a naředíme zeleninovým vývarem tolik, kolik chceme polévky a vaříme.
Přidáme nakrájené brambory na kostičky, fazolky, libeček, osolíme a vaříme téměř do změknutí.
Když brambory začínají měknout přihodíme salát, buď nakrájený, nebo natrhaný na menší kousky, dovaříme a pak už jen přidáme rozmíchanou kysanou smetanu a necháme už jenom přejít varem a dáme petrželku.