Voňavý švestkový táč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 bílé jogurty
- 2 vejce
- 18 dkg moučkového cukru
- 23 dkg hladké mouky
- 2 dkg strouhaného kokosu
- 1 prášek do pečiva
- Na drobenku:
- 3-4 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- kousek rozpuštěného másla na spojení drobenky
- Nahoru:
- zavařené švestky (nebo jakýkoliv jiný druh ovoce)
- skořice
Postup Voňavý švestkový táč
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme jogurty a hladkou mouku promíchanou s kokosem a práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Švestkový kompot přecedíme a necháme švestky okapat. Poklademe je na těsto a připravíme drobenku. Smícháme hrubou mouku, oba cukry a rozpuštěné máslo, dobře promneme a rozdrobíme na těsto se švestkami. Celé jemně posypeme skořicí, která se ve spojení s kokosem během pečení hezky rozvoní.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut.