Karbanátky se sýrem a plněné zapečené brambory

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Brambory:
vařené brambory ve slupce
Niva
slanina
jarní cibulka
kapie na kostičky
Karbanátky:
500 g mletého vepřového masa
gouda na kostky
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smíchám mleté maso, koření, vejce a sýr. Propracuji a dám péct v silikonové formě 40 minut na 200°C. Na začátku přikryji alobalem. Ke konci odkryji na kůrčičku.

  2. Brambory uvařím ve slupce, po vychladnutí rozpůlím a vydlabu. Smíchám vydlabaný vnitřek brambor s nastrouhanou Nivou, jarní cibulkou, slaninou nakrájenou na kostičky, kapií a pepřem. Brambory naplním směsí a dám zapéct dozlatova.

  3. Podávám se zeleninou a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!