Tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g tagliatelle
- 400 g kuřecích prsou
- 250 g hub
- 350 ml smetany ke šlehání
- 200 g parmezánu
- houbové koření
- olej
- máslo
- šalotka
- prosciutto
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky) osolíme a osmahneme na pánvi. Dáme stranou. V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku, přidáme houby a dusíme do měkka. Zalijeme smetanou a přidáme houbové koření a 100 g parmezánu nastrouhaného. Promícháme.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a smícháme s hotovou omáčkou a kuřecím masem. Můžeme osmahnout trochu prosciutta a přidat jej do těstovin.
Těstoviny s omáčkou posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.