Jahodová zmrzlina s červenou řepou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jahod
- 200 g syrové červené řepy
- 100 ml převařené vody
- tekutý med
- citronová šťáva podle chuti
Postup Jahodová zmrzlina s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy.
Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a ještě jednou promixujeme.
Směs nalijeme do tvořítek a dáme zmrznout. Pokud nemáme tvořítka, směs nalijeme do uzavíratelné plastové nádoby a dáme do mrazáku. Během mražení je dobré alespoň 2x mrznoucí směs promíchat. Před podáváním necháme zmrzlinu při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se nám lépe nabírala.