Jahodová zmrzlina s červenou řepou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jahod
200 g syrové červené řepy
100 ml převařené vody
tekutý med
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy.

  3. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a ještě jednou promixujeme.

  4. Směs nalijeme do tvořítek a dáme zmrznout. Pokud nemáme tvořítka, směs nalijeme do uzavíratelné plastové nádoby a dáme do mrazáku. Během mražení je dobré alespoň 2x mrznoucí směs promíchat. Před podáváním necháme zmrzlinu při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se nám lépe nabírala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!