Pórkový koláč se slaninou a žampiony
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 350 g listového těsta
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 jarní cibule
- 2 velké pórky
- 250 g žampionů
- 1 smetana 33%
- 1 mozzarella
- 4 plátky cheddaru
- 2 vajíčka
- sůl, pepř
- pažitka
- sezamové semínka
- máslo
Postup Pórkový koláč se slaninou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude smažit na výpeku ze slaninky. Po zesklovatění cibulky přidáme do pánve očištěné a na kolečka nakrájené pórky. Necháme pozvolna dusit, aby pěkně změkly. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k směsi. Osolíme, opepříme a ještě chvilku dusíme. Hotovou náplň necháme stranou vystydnout.
Ve smetaně rozšleháme 2 vajíčka a přidáme do vychladlé směsi. Rozválíme listové těsto. Formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do formy a naplníme připravenou směsí. Na závěr jsem to zasypala nahrubo nastrouhaným cheddarem a mozzarellou a posypala sezamovými semínky (není nutné).
Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 30-45 min. na 160°. Záleží na tom, jak komu peče trouba. Hotový koláč má na povrchu zlatavou barvu. Posypala jsem čerstvou pažitkou.