Salát z pečené červené řepy do skleniček

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 kg červené řepy
30 g soli
150 g cukru
150 ml octu
150 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu umyjeme a každou zabalíme do alobalu. Takto připravenou řepu dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct 1,5 hod. Po této době upečenou řepu z trouby vyndáme, chvíli ji necháme vychladnout a pak oloupeme.

  2. Oloupanou řepu nastrouháme na struhadle s velkými oky. Do nastrouhané řepy přidáme sůl, cukr, ocet a olej. Vše důkladně zamícháme.

  3. Takto připravenou řepu natlačíme do čistých sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme při 90°C cca 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!