Vepřová panenka po sečuánsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové panenky
1 stroužek česneku
2 plátky zázvoru
1 chilli paprička
čerstvě mletý sečuánský pepř dle chuti
1 lžíce slunečnicového oleje
1 červená cibule
1 menší mrkev
1 červená kapie
kousek bílé části pórku
1-2 lžíce bambusových výhonků
2 lžíce světlé sójové omáčky
1-2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octa
1-2 lžičky cukru dle chuti
1 lžička kukuřičného škrobu
50 g kešu nebo arašídů natural
čerstvé lístky koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, kapii na širší nudličky, cibuli na měsíčky. Česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Nasucho na pánvičce opražíme oříšky.

  2. Do rozpálené wok nebo hluboké pánve dáme olej, necháme rozvonět česnek, chilli a zázvor, přidáme maso a prudce orestujeme. Snížíme teplotu, přidáme mrkev, po chvilce papriku a nakonec pórek a bambusové výhonky. Podlijeme rybí a sójovou omáčkou, přidáme ocet, cukr, promícháme a zalijeme 80-100 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob.

  3. Krátce povaříme a podle chuti přidáme některou omáčku, rybí omáčka nahrazuje sůl. Promícháme a můžeme podávat s nudlemi nebo rýží, na talíři posypeme kešu nebo arašídy a lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!