Vepřová panenka po sečuánsku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové panenky
- 1 stroužek česneku
- 2 plátky zázvoru
- 1 chilli paprička
- čerstvě mletý sečuánský pepř dle chuti
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 červená cibule
- 1 menší mrkev
- 1 červená kapie
- kousek bílé části pórku
- 1-2 lžíce bambusových výhonků
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1-2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1-2 lžičky cukru dle chuti
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 50 g kešu nebo arašídů natural
- čerstvé lístky koriandru
Postup Vepřová panenka po sečuánsku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, kapii na širší nudličky, cibuli na měsíčky. Česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Nasucho na pánvičce opražíme oříšky.
Do rozpálené wok nebo hluboké pánve dáme olej, necháme rozvonět česnek, chilli a zázvor, přidáme maso a prudce orestujeme. Snížíme teplotu, přidáme mrkev, po chvilce papriku a nakonec pórek a bambusové výhonky. Podlijeme rybí a sójovou omáčkou, přidáme ocet, cukr, promícháme a zalijeme 80-100 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob.
Krátce povaříme a podle chuti přidáme některou omáčku, rybí omáčka nahrazuje sůl. Promícháme a můžeme podávat s nudlemi nebo rýží, na talíři posypeme kešu nebo arašídy a lístky koriandru.