Zelňačka s kroupami

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí (sáček)
100 g předem namočených drobných krup
1 cibule
papriková nebo jiná pikantní klobása
1 lžíce sladké papriky
rovná lžíce hladké mouky
zakysaná smetana podle chuti
cca 1,5 l vepřového nebo uzeného vývaru
olej nebo sádlo
bobkový list
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy zalijeme části vývaru a dáme vařit. Po zhruba deseti minutách přidáme překrájené zelí bez nálevu (ten uchováme) a koření. vaříme téměř doměkka. Podle potřeby dolijeme vývar.

  2. Mezitím na tuku opečeme nakrájenou klobásu. Vytáhneme ji a dáme do polévky. Do vypečeného tuku přisypeme cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět.

  3. K cibuli přidáme papriku a po zamíchání mouku. Chvíli restujeme a jíšku přidáme do polévky. Polévku vaříme ještě asi 10 minut a na závěr ji dochutíme, přidáme smetanu a už jen krátce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!