Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 listové těsto
+ cizrna v pytlíku na vysypání, aby těsto nezměnilo tvar
1 pórek
2-3 kuřecí prsa
1 smetana na vaření (200 g)
sýr (použil jsem podle chuti 5 plátků goudy) + sýr na vrch
sůl, pepř
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové těsto s cizrnou do barvy, která je lehce zlatavá, myslete na to, že těsto budeme dávat ještě jednou do trouby.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Směs necháme na pánvi, dokud maso nezezlátne a pórek nezkřehne.

  3. Do zkřehlé směsi přilijeme smetanu a necháme lehce provařit/probublat, poté přidáme plátky sýru, aby se rozpustil. Směs na závěr ochutnáme a dochutíme.

  4. Směs necháme lehce vychladnout (musí být stále teplá, aby sýr úplně neztuhl) a poté klademe na upečené těsto. Na směs ve formě přidáme sýr a pečeme na 180 stupňů do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!