Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 listové těsto
- + cizrna v pytlíku na vysypání, aby těsto nezměnilo tvar
- 1 pórek
- 2-3 kuřecí prsa
- 1 smetana na vaření (200 g)
- sýr (použil jsem podle chuti 5 plátků goudy) + sýr na vrch
- sůl, pepř
- provensálské koření
Postup Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové těsto s cizrnou do barvy, která je lehce zlatavá, myslete na to, že těsto budeme dávat ještě jednou do trouby.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Směs necháme na pánvi, dokud maso nezezlátne a pórek nezkřehne.
Do zkřehlé směsi přilijeme smetanu a necháme lehce provařit/probublat, poté přidáme plátky sýru, aby se rozpustil. Směs na závěr ochutnáme a dochutíme.
Směs necháme lehce vychladnout (musí být stále teplá, aby sýr úplně neztuhl) a poté klademe na upečené těsto. Na směs ve formě přidáme sýr a pečeme na 180 stupňů do zlatova.