Mandlový srnčí hřbet s rebarborou a ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 200 g hnědého třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g másla
- 2 lžíce rumu
- 180 g oloupaných mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 60 g vlašských ořechů
- 280 g rebarbory
Postup Mandlový srnčí hřbet s rebarborou a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.
V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme rozpuštěné zchladlé máslo. Přidáme rum, mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Ořechy nahrubo nasekáme a spolu s rebarborou zamícháme do těsta. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.
Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Upečený srnčí hřbet opatrně vyklopíme, necháme na mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.