Mandlový srnčí hřbet s rebarborou a ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g hnědého třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g másla
2 lžíce rumu
180 g oloupaných mletých mandlí
100 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
60 g vlašských ořechů
280 g rebarbory

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, lehce sloupneme tužší vlákna a nakrájíme na centimetrové kousky.

  2. V míse prošleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, po chvíli přišleháme rozpuštěné zchladlé máslo. Přidáme rum, mandle a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Ořechy nahrubo nasekáme a spolu s rebarborou zamícháme do těsta. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Upečený srnčí hřbet opatrně vyklopíme, necháme na mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!