Vepřová panenka na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka (na 2 a 1/2 porce)
60 g sušených hub (40 g k masu, 20 g do brambor)
olej
pepř
sůl
drcený kmin
brambory
mléko
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi si rozpálíme trochu oleje, vložíme osolenou a lehce opepřenou panenku a zprudka ji restujeme dozlatova.

  2. Trošku podlijeme vodou a přidáme kousek másle, abychom získali sos. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

  3. Sušené houby (40 g) si na půl hodinky namočíme do teplé vody, aby změkly.

  4. Troubu si předehřejeme na 170°stupňů.

  5. Na dno pekáčku vyskládáme houby a na ně položíme panenku.

  6. Podlijeme šťávou z výpeku a pečeme asi 40 minut. Pokud se vám bude zdát šťáva moc řídká, můžete si rozmíchat lžičku škrobové nebo kukuřičné moučky ve trošce vody a pomalu přidávat pod maso.

  7. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Společně s nimi dáme do kastrolu i houby (zbylých 20 dkg - nenamočené), osolíme a vaříme do měkka.

  8. Mezitím si zahřejeme asi hrnek mléka, který budeme do kaše přidávat.

  9. Slijeme vodu, přidáme trochu másla, mléko a mixujeme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!