Masové kuličky ve smetanové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix(vepřové+hovězí)
1 cibule
1 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mletá paprika
olej
omáčka:
malá cibule
2 lžíce hl. mouky
1 lžíce rajského protlaku
300 ml smetany na vaření
100 ml mléka
sůl
cukr
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a tvoříme kuličky. Můžeme ho připravit dvěma způsoby.

  2. Uvařit v mírně osolené vodě, do které přidáme bobkový list a 4 kuličky nového koření. Vývar potom použijete na omáčku. Smetany přidáte jen trochu na zjemnění. Je to lehčí verze.

  3. Opéct pomalu na oleji. Základ omáčky je stejný, jen při vaření použijeme máslo na jíšku.

  4. Na výpečku po osmažení zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme protlak orestujeme a nakonec mouku. Zalijeme studeným mlékem se smetanou.

  5. Necháme povařit a dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!