Smažený kapr ve vinném těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks kapra podkovy
150 ml bílého suchého vína
2 vejce
1 KL grilovacího koření
sůl
citrón
podle potřeby hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod.

  2. Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko.

  3. Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

  4. Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!