Smažený kapr ve vinném těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks kapra podkovy
- 150 ml bílého suchého vína
- 2 vejce
- 1 KL grilovacího koření
- sůl
- citrón
- podle potřeby hladká mouka
- olej na smažení
Postup Smažený kapr ve vinném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod.
Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko.
Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.