File se sýrem na zelném salátu
Recepty, RybySuroviny
- 1 kostka filé
- sůl
- 2 špetky hl. mouky
- 1 citron - šťáva
- 2 špetky sladké papriky
- olivový olej
- plátek másla
- 0,5 dcl mléka
- plátek sýra
- hrst nakrouhaného hlávkového zelí
- 1 mrkev
Postup File se sýrem na zelném salátu
Postup přípravy receptu
-
Filé rozmrazíme, osušíme, lehce pokapeme citronem, osolíme, poprášíme moukou a sladkou paprikou.
Na olivovém oleji spolu s máslem krátce opečeme z obou stran, cca 10 min. celkem. Ke konci dáme na filé plátek sýra (čedar, eidam).
Filé vyjmeme z pánve, odložíme stranou a do pánve nalijeme do výpečku trochu mléka (raději postupně přidáváme) a metličkou důkladně vmícháme veškerou chuť z výpeku, vznikne přeliv, který vařením houstne (přilitím a provařením dalšího mléka dosáhneme požadované hustoty).
V míse smícháme nakrouhané zelí spolu s mrkví nakrájenou na tenké proužky (julienne), rukou trochu promačkáme, aby lehce změklo, osolíme, zakápneme olivovým olejem.Na talíř servírujeme hromádku salátu, na ni umístíme filé a zalijeme přelijeme.