File se sýrem na zelném salátu

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kostka filé
sůl
2 špetky hl. mouky
1 citron - šťáva
2 špetky sladké papriky
olivový olej
plátek másla
0,5 dcl mléka
plátek sýra
hrst nakrouhaného hlávkového zelí
1 mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Filé rozmrazíme, osušíme, lehce pokapeme citronem, osolíme, poprášíme moukou a sladkou paprikou.

  2. Na olivovém oleji spolu s máslem krátce opečeme z obou stran, cca 10 min. celkem. Ke konci dáme na filé plátek sýra (čedar, eidam).

  3. Filé vyjmeme z pánve, odložíme stranou a do pánve nalijeme do výpečku trochu mléka (raději postupně přidáváme) a metličkou důkladně vmícháme veškerou chuť z výpeku, vznikne přeliv, který vařením houstne (přilitím a provařením dalšího mléka dosáhneme požadované hustoty).

  4. V míse smícháme nakrouhané zelí spolu s mrkví nakrájenou na tenké proužky (julienne), rukou trochu promačkáme, aby lehce změklo, osolíme, zakápneme olivovým olejem.Na talíř servírujeme hromádku salátu, na ni umístíme filé a zalijeme přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!