Hovězí líčka na pivu se zeleninou a žampiony

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězích líček
3 cibule
4 stroužky česneku
0,5 l tmavého piva
1 chilli paprička
hrneček kořenové zeleniny
50 g slaniny
2 lžíce sádla
2 žampiony
chleba na zahuštění
pár kuliček nového koření
pár kuliček celého pepře
2 bobkové listy
2 lžíce dijonské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm opečeme. Po asi 10 minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy.

  2. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek nahrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut.

  3. Pak vložíme maso zpět i se šťávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí.

  5. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!