Filé z tresky s brokolicovo - hlívovou rýží
Recepty, RybySuroviny
- 4 menší porce rýže
- 4 porce filé z tresky (já měla mražené)
- 1 brokolici s odříznutým košťálem (dávám do polévky)
- 1 menší červenou cibuli
- 250 g hlívy ústřičné
- olej (olivový)
- máslo
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl, pepř
- práškový či jiný bujón zeleninový
- plnotučná hořčice
- zeleninu na oblohu (co dům dá)
Postup Filé z tresky s brokolicovo - hlívovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Rýži vaříme podle návodu, s bujónem místo soli. Na pařák položíme brokolici vcelku, vodu v hrnci až po pařák, dá se přilít. Brokolici osolíme a posypeme mletým kmínem. Asi dvacet minut vařit v páře pod pokličkou, aby zůstala na skus, ale ne tvrdá. Hlívu nakrájíme na proužky a dáme do kastrůlku, kde restujeme na oleji drobně krájenou cibulku, po chvilce začneme nepatrně podlévat, dokud nezměkne. Lehce osolíme.
Na velkou pánev dáme olej a máslo, až se rozehřeje, vložíme postupně rozmrzlé ryby. Kupujte bez nástřiku vodou. Místo smažení by se pak vařily. Na pánvi se musejí pěkně zatáhnout. Protože bude rýže výraznější, rybu jen osolíme, jemně opepříme a nepatrně potřeme hořčicí. Tenoučce. Otáčíme, až když je první strana opečená. Podle potřeby přidáme olej a máslo. Nepodléváme!
Do vařené rýže přidáme nakrájenou brokolici a vmícháme orestovanou hlívu i s omastkem a vylepšíme čerstvým máslem podle chuti. Na talíři položíme na rybu kousíček másla, rýži nabereme buď naběračkou nebo jak jste zvyklí a obložíme zeleninou nebo vyrobíme zeleninový salát.