Bramborový chléb s prefermentem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 g (ml) vody
150 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g droždí
vše smícháme a v zakryté míse necháme asi 10 hodin kvasit
80 g strouhaných vařených brambor
100 g bílého jogurtu
100 g vody
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
170-180 g hladké mouky
6-7 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto.

  2. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.

  3. Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 min, 200°C/asi 30min). Chleba je moc dobrý a díky obsahu brambor tak vydrží dlouho (až do spotřebování).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!