Bramborový chléb s prefermentem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g (ml) vody
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 1-2 g droždí
- vše smícháme a v zakryté míse necháme asi 10 hodin kvasit
- 80 g strouhaných vařených brambor
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g vody
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky soli
- lžíce oleje
- lžička cukru
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 170-180 g hladké mouky
- 6-7 g droždí
Postup Bramborový chléb s prefermentem
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto.
Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230°C/15 min, 200°C/asi 30min). Chleba je moc dobrý a díky obsahu brambor tak vydrží dlouho (až do spotřebování).